Tóth József - A nyelvtanulás szabályai

Tóth József - A nyelvtanulás szabályai

Mikor szeretnél nyelvvizsgát ?

2019. február 19. - The55man

parenting_101-3.pngÉn értem. A hátad közepére sem kívánod a nyelvtanulást! Nyomasztó érzés amikor arra köteleznek, hogy olyat csinálj amit utálsz.  Van egy csomó minden amit szeretsz és szívesen csinálsz, de a nyelvtanulás valahogy nem tartozik ezek közé...  Én értem.  

A gond az, hogy valószínűleg neked sem sok választásod van. Ha szeretnéd megkapni a diplomád, akkor meg kell csinálnod! Húzhatod, halogathatod, de attól csak még nehezebb lesz. 

Nekem már nem volt gondom a nyelvekkel amikor most januárban diplomáztam, de előtte nagyon sokáig csak küszködtem azzal is, hogy egyáltalán elkezdjek tanulni. Tudtam, hogy kellene és a javamra vállna, de valahogy nem érdekelt és nem tudtam rávenni magam...

Ha egy kicsit is tudsz azonosulni azzal amit leírtam, akkor van egy hasznos tippem neked, hogy hogyan vedd rá magad a tanulásra és talán élvezni is fogod egy kicsit! Remélem tényleg segíteni fog! 

 Kapcsold össze a tanulást azzal, amit szeretsz!  

Az agy érdekes eszköz. Folyamatosan tanul dolgokat! Előfordult már veled, hogy megéreztél egy illatot, amit már vagy ezer éve nem és hirtelen előtörtek belőled azok az érzelmek, amiket még akkor éreztél, amikor ez az illat jelen volt az életedben ? Lehetett egy parfum, öblítő, egy helyiség illata vagy bármi más! Elsétál valaki melletted az utcán és ugyanolyan illatú parfümje van, mint az egyik volt osztálytársadnak, akit annyira utáltál... ( csak a példa kedvéért ) Hirtelen elkezded érezni, amit iránta éreztél...  Ha belegondolsz, mi közük van ezeknek az illatoknak azokhoz a negatív érzelmekhez ?.  Valószínűleg semmi! Az agy mégis összekapcsolta az illatot az érzelemmel, mert egyszerre voltak jelen! Ez a neuro-asszociáció!  Hiszed vagy sem ezt a jelenséget nagyon jól lehet arra használni, hogy elkezdj megkedvelni egy nyelvet!  Sőt. Nagyon egyszerűen használhatod te is. 

Mi az ami téged érdekel ? A csillagászat ? A lovak ? Az építészet ? Az anatómia ? A marketing ? Nem számít mi az. A lényeg, hogy szereted és lelkesedéssel tölt el ha többet tudhatsz meg róla!  

Itt a lényeg. Keress idegen nyelven könyveket, videókat azokról a témákról, amik igazán izgalomba hoznak téged és kezdj el elmélyedni bennük. Lehet, hogy sokat kell szótáraznod az elején, de a téma iránti kíváncsidágod majd visz magával és alig várod, hogy egyre többet olvass el! 

Végülis minden emberi cselekvés akörül a kényszer körül forog, hogy elkerüljük a fájdalmat és örömöt szerezzünk magunknak. Azért halogatod a tanulást, mert nem örömteli, hanem fájdalmas. Azonban ha összekapcsolod valamivel, ami eredendően örömteli a számodra, akkor a neuro asszociációnak köszönhetően az agy a tanulásra is egyre nagyobb örömforrásként fog tekinteni ezentúl. Ez pedig elég ahhoz, hogy eljuss a " tanulnom kell " állapotából a " tanulni akarok " állapotba! Így pedig csak idő kérdése mikor lesz egy nyelvvizsgád! 

Ez az amit kívánok Neked! 

 

- Tj

ui: Ha még több segítségre van szükséged akkor katt ide

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása